top of page
  • Szerző képeketperctori

Projekt 2 - Kolostor, sajt

„...Mivel a malmot sikeresen megjavítottad, ezért a helyi kolostor apátja meghív vacsorára. A vacsora alatt életed legjobb sajtját kóstolod, melyről kiderül, hogy a kolostorban készül. Kérdezed is az apátot, hogy miért nem hallottál még róla, és szomorúan mondja, hogy nem értenek hozzá, hogyan lehetne híressé tenni, csak itt a környéken fogyasztják. Este, mikor a lefekvéshez készülődsz, elhatározod, hogy reggel előállsz egy ötlettel, ami fellendítheti a sajtkereskedelmet az apátság számára, hogy így háláld meg a finom vacsorát...”


Feladat: Készíts sajtreklámot! Bármilyen megoldást lehet választani, lehet néhány soros szöveg, lehet kép, lehet plakát (kézzel vagy digitálisan), lehet valós, lehet kitalált, vagy akár valamilyen videó is. 0-50XP


Diák 1
Diák 2

Diák 3


Kréta vázlat


Középkor egyház


Az egyház szerepe nagyon fontos volt a középkori Európa életében. Világi vagy szerzetesrendi út volt választható. Hierarchikus rendszerről van szó, melynek a vezetője a pápa Rómában. Az egyház fenntartását a jobbágyok biztosították a tizeddel. A szerzetesrendek közül a legismertebb a bencés volt, melynél a kolostor önellátóként működött és valamilyen gazdálkodással is foglalkozott (bor, sajt, gyógynövény), a kolostor vezetője az apát volt. Szigorú napirendjük határozta meg a mindennapokat (Imádkozz és dolgozz - „Ora et labora”).


Comments


bottom of page