top of page
  • Szerző képeketperctori

Evolúció

Bár már hivatalosan nem része a tananyagnak, mindig áldozok rá néhány órát, hogy az őskorral is foglalkozzunk. Úgy gondolom, fontos tudni, honnan indult az emberiség. Másrészt lehetőséget ad több interaktív órán keresztül az 5. osztályban, hogy kialakuljon az érdeklődés a történelem iránt. Ha ez sikerül, akkor az év további munkája már meg is van alapozva. Szerintem bőven megéri ezt az egy-két óra befektetést.

Az emberré válást nem szoktam túlbonyolítani, sokkal inkább a hangulat a lényeg, mint a homo habilis vagy a homo erectus részletes bemutatása. Ehhez az órához mindig segítségül hívom sokat megélt kollégámat, Samut :)


Samu és én

Az óra fő részét egy nagyszerű animáció, és az arról való beszélgetés határozza meg, mely kiválóan mutatja meg, hogyan változott az emberi koponya és arc a fejlődés során, és hol van benne az a pont, ahol már egészen hasonló a mai homo sapiens sapiens-hez.



Ezzel az órával kiválóan elő lehet készíteni a barlangfestményeket és a kőbalta készítést is, ami a következő órák projektmunkája.


bottom of page