top of page
  • Szerző képeketperctori

A Minótaurosz nyomában - Héroszok

Miután az útvesztő és a labirintus kérdéskört átbeszéltük, áttérhetünk az igazi kalandra. Az alap ötletet Rick Riordan Percy Jackson sorozata adta, melyben Daidalosz labirintusába bárhonnan be lehet jutni. Az osztályt ezért először arra kérem, hogy válasszanak bajnokot maguk közül. Miután ez megvan, egy kis kulcsot felmutatva elmondom, hogy hosszú kutatásom eredménye, hogy a labirintus bejárata épp itt van az iskola alatt... Ezt követően elvezetem őket az iskola pincerendszerének bejáratáig, ahová a bajnokot beküldöm kezében egy karddal és fáklyával (zseblámpa), illetve Ariadné fonalával.



A bejárat

Bent a bajnok rövid bolyongást követően találkozik a Minótaurosszal, akit legyőz, és a fonalat követve visszajön a felszínre. Kezében hozza a legyőzött szörny trófeáját. Az osztály hatalmas ünnepléssel fogadja.



A Minótaurosz

Ezzel záródik a több órás Minótaurosz nyomában kaland, mely során a diákok elsajátítják a labirintus és útvesztő közötti különbséget, alkalmuk van a labirintust végig is járni, és a kiválasztott hős megküzd a szörnnyel. Jellemző, hogy a trófeát az osztályban ki szokták tenni, és hetekig meghatározó az élmény számukra.

bottom of page